Pandemia/ Ja sa njerëz e kanë mposhtur koronavirusin në mbarë botën

Deri më tani, mbi 20 milionë njerëz në botë janë shëruar nga coronavirusi, më saktësisht 20,431,925.

Në të njëjtën kohë, 28,427,160 deri më tani janë infektuar në të gjithë botën, nga të cilët 7,079,946 raste janë ende aktive.

Gjithashtu raportohet se 915,289 njerëz kanë vdekur nga COVID-19, sipas të dhënave të portalit Worldometers.

Shtetet me më së shumti të infektuar janë Shtetet e Bashkuara, India dhe Brazili gjersa renditja sa i përket numrit të të vdekurve është SHBA, Brazil dhe Indi.

Ndryshe, Kosova deri më tani ka raportuar 14496 të infektuar me COVID-19, ku 11150 janë shëruar gjersa kanë ndërruar jetë 586 persona.